Archive for category Kiamat

Maher Zain Agenda Yahudi?

Assalamualaikum W.B.T.

Aku hanya melepek kat rumah hari ni. Exam dah habih, bahagian aku untuk project pon aku dah setelkan. Aku xtau nak buat apa hari ni. Dengaq LiteFM, amek feel layan lagu2 slow. Rancak la jugak. Aku mmg minat those kind of music. Aku x layan sngat RnB, or Dance ka apa. Hajat nak p jogging, tp cuaca macam nak hujan. Lain kali la berjogging. Aku rasa stuck hari ni, aku xtau nak menulih apa sbenaqnya. Read the rest of this entry »

Advertisements

, , , , ,

18 Comments

100-Storey Mega Tower

Assalamualaikum W.B.T.

Aku xtau la apa masalah aku ni,hari ni aku tertidoq ptg. Tp aku tdoq dari pukui 2, smpai la 6.30. Aduih, aku sndiri dah langgaq nasihat aku sndiri dalam post tajuk Bestnya Tidoq Petang. Lpas ni aku kna try lg untuk tak tdoq petang. Bkan apa, aku igt nak tdoq barang sejam dua ja. Tp hujan plak mencurah2 ke ladang gandum, buatkan badan aku lemah nak lawan rasa ngantok. Sjuk semacam ja. Read the rest of this entry »

, ,

Leave a comment

Al-Masih

Assalamualaikum W.B.T,

Hari ni aku start menulih agak lmbat, slalu pling lwat pkul 1 or 2 untuk first post. Tp hari ni dkat pukui 5 aku baru mula bkak Microsoft Word. Asalkan aku sihat dan otak aku berjalan untuk menulih, kira ok la 2. Alhamdulillah. Ujung2 minggu camni, aku rasa cam nak tulih topik yang ramai orang suka. Aku nak tulih sket bab Dajjal, bkan pasai konspirasi or apa, tp bab fitnah dajjal tu sendiri. Read the rest of this entry »

, , ,

Leave a comment

Songsang

Assalamualaikum W.B.T

Hari ni aku berhajat nak habihkan post aku awal sket, so malam aku bleh rilex. Aku bleh plih sama ada nak tdoq awai, kluaq minum di mana2 kedai mamak berhampiran ataupun melayani facebook.Cerita pasai kedai mamak, ada satu malam ni, aku lepak kedai mamak dekat area2 rumah sewa aku. Hajat hati tu nak buat asignment. So sementara aku tgh lpak ni, Aku ternampak la satu couple songsang ni. Read the rest of this entry »

, , ,

Leave a comment

Menunggu di Pintu Syurga

Assalamualaikum W.B.T

Hari Kiamat (As Sa’ah) akan datang ketika perzinaan tersebar luas (Al-Haythami, Kitab al-Fitan)

Hari Akhir tidak akan datang hingga mereka (orang-orang jahat) melakukan perzinaan di jalan-jalan (jalan-jalan umum). (Ibn Hibban and Bazzar)

Aku rasa sesuai kalo topik ni aku start dengan 2 hadis Rasulullah yang ckup untuk menunjukkan yang zina ni adalah satu dari banyak2 tanda kiamat. Tolong baca post ni dengan hati yang insaf, bukan jiwa yang penuh nafsu. Read the rest of this entry »

, , , , , , ,

3 Comments

%d bloggers like this: