Archive for category Islam

Apa Pesyen?

Assalamualaikum W.B.T

Dah brapa hari aku x dpat menulih. 3 hari lpas, aku balik ke Perlih dalam keadaan yg amat kalut sbab family aku excident. Alhamdulillah, tak brapa terok. Excident time hujan, kena 5 bijik kereta. Kereta family aku adalah kereta yang last skali, maksudnya impact tu tak teruk sangat. Alhamdulillah ya Allah. And family aku okay, xdak apa2 luka pon, just sakit badan sbab inersia(kasi masuk Fizik sket) yang jd masa langgaq tu. Read the rest of this entry »

, ,

5 Comments

Maher Zain Agenda Yahudi?

Assalamualaikum W.B.T.

Aku hanya melepek kat rumah hari ni. Exam dah habih, bahagian aku untuk project pon aku dah setelkan. Aku xtau nak buat apa hari ni. Dengaq LiteFM, amek feel layan lagu2 slow. Rancak la jugak. Aku mmg minat those kind of music. Aku x layan sngat RnB, or Dance ka apa. Hajat nak p jogging, tp cuaca macam nak hujan. Lain kali la berjogging. Aku rasa stuck hari ni, aku xtau nak menulih apa sbenaqnya. Read the rest of this entry »

, , , , ,

18 Comments

Convention Center

Assalamualaikum W.B.T.

Aku mintak maaf sangat2 sebab stiap kali aku balik Perlih, aku xckup masa nak menulih. So aku dah smpai KL pg ni, aku akan start balik menulih walaupon aku ada exam esok(selasa). Bkan apa, aku balik Perlih hari tu time cuti raya. So bila raya, mesti la busy. Nak beli brang la, apa la. Tambah2 family aku buat kenduri korban raya kedua hari tu. Mmg busy, seriously. Tp mmg aku agak keciwa, kenduri tu orang yang aku expect, xleh mai. Adeh. Xpa2, maybe lain kali. Read the rest of this entry »

, , ,

Leave a comment

Aku Pemuda PAS?

Assalamualaikum W.B.T

Crita ni baru jadi hari jumaat lepas, time tu baru lpas solat Jumaat. So biasa la, lpas balik dari masjid, lepak2 dengan mmber2, smbang2 kosong. Lepak kat kedai, pekena teh ais time tghari, agak terbaik gak la kan. Tekak tngah kering, ayaq ais lalu kat tekak kdang2 bleh segaqkan bdan yang dehydrate. Cuaca la ni pon bkan menentu sangat, kdang panas, tak pasai2 ujan lebat plak. Semua tu atas kuasa Allah S.W.T. Read the rest of this entry »

, , , ,

2 Comments

Siapa Jodohku?

Assalamualaikum W.B.T

Aku kat atas bas ni, baru ja naik. Bas kat KL ni biasa la, kat atas tiket tunjuk pkui 10, tp pkui 10.10 baru bas sampai. The sementara nak tunggu driver bas p lpak dulu, minum2 dulu, pkui 11 x tentu jalan lg. Bila pkiaq, mmg tension. Tp kalo pkiaq lagi skali, ada baguihnya dia p rehat2 dulu. Kalo buatnya dia tertdoq time bawak bas? Nauzubillah. Ya Allah selamatkan perjalanan kami. Read the rest of this entry »

, , ,

Leave a comment

%d bloggers like this: