Di Mana Kan Ku Cari Ganti

Assalamualaikum W.B.T

Aku rasa aku terkena satu penampaq yang sangat kuat. Aduih, pedih and berdenyut2 kepala aku. Aku sebenaqnya rasa nak marah, tp bila aku pikiaq balik, marah pon xkan bg balik. Aku sebenaqnya hilang SEMUA future topik yang aku dah tulih kat aku punya sticky notes. Aduih, mmg tension.

Aku kat kampung, biasa la stakat nak bagi adik2 aku pakai aku pnya laptop. Nak kedekut buat apa kan, adik sendiri gak. So aku dah dkat 2 hari tak sentuh aku pnya laptop. Bila aku start pgang balik petang td, igt nak menulih sket. Aku on aku pnya laptop, aku pnya Sticky Note pnya application ada error, xleh nak bkak.

Waktu tu aku rasa kelam, rasa nak marah. Rasa macam nak panggei adik aku sorang2, tampaq sorang skali. Kalo sket tajuk yang aku dah tulih aku still bleh rilex g, aku rasa queue topics aku ada dalam 30 topik. Mana la aku nak igt semua. Yang mana aku bleh igt, igt la, yang mana yang lupa, ntah la. Aku pon xtau camna aku nak retrieve balik semua tajuk2 tu.

Mula2 aku igt nak marah, tp on second thought, aku pkiaq kalo aku tampaq muka adik2 aku sorang skali pon, aku pnya sticky notes tu xkan elok balik. Kalo aku tampaq pon, idea2 tu xkan mai balik kat aku. Idea tu Allah yang bagi kat aku, Dia bleh ambik balik bila yang Dia mau. Lalahu Kun Fayakun. “Dan bila Dia berkata ‘jadi’, maka jadilah”.

So aku mintak maaf kat sapa2 yang penah bagi idea ataupun topik untuk aku, harap bleh hulurkan balik topik2 tu, sbab aku xleh nak igt semua topik yang aku tulih dulu. Aku just manusia normal, xleh nak igt semua benda. Aku pon letak kat sticky notes aku. Tp kekurangan computer plak, senang sangat nak hilang ingatan. Kalo manusia hilang ingatan, ada gak benda manusia still bleh igt, ataupun bleh recover sket2. Kalo computer? Gone with the wind. Haha.

Aku dalam proses untuk cuba nak tenangkan diri dari marah kat adik2 aku, dalam masa yang sama, aku try untuk igt balik serba sket topik yang penah aku tulih kat note aku tu.

-Shafshar-

p/s – Sedih oo, hilang idea.

 

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: