Karnival Gegar Ria!

Assalamualaikum W.B.T

Aku mintak maaf sangat2 kat sapa2 yang dok follow blog aku ni, 2-3 hari ni aku amat bz, sbb aku kat Perlih. Bila aku kat umah, banyak la benda aku kena buat. Xkan nak balik just lepak2 ja, pon xbest gak. And bila ada masa free, aku kena plak lpak2 ngan mmber2 aku kat Perlih. Kalo tak lepak nnt depa kata aku berlagak sejak jd orang KL ni. Haha, macam2 la.

So hari ni(Sabtu), aku ditugaskan untuk tolong ayah aku meniaga kat Karnival Gegar Ria yang Metro anjur. Karnival ni aku truih terang, tak sedahsyat Karnival Jom Heboh!, tp bleh buat orang2 Perlih kluaq meredah hari hujan gak la. Banyak la gak aktiviti2 yang ada, macam booth Celcom, pertunjukkan PDRM, concert artis, tman mainan budak2. Artis yang mai td, yang aku nmpak, Nash. Sora rancak gak la, orang kata aura artis lama ni power. Aku stuju gak la, sambil dok meniaga aku ikut dia nynyi lagu Pada Neraka Di Wajahmu. Haha.

So biasa la, sambil2 dok meniaga, mesti la akan tngok gelagat orang2 yang lalu lalang kat karnival tu. Ramai la budak2 ‘baru nak up’ pakai baju ala2 shuffler, rambut merah, berjalan megah gila. Ada plak yang jalan bleh berpeluk dengan awek tak cukup umoq, aduih, rosak budak2 Perlih rupanya. Aku dah lama x balik Perlih, lama x tgok prangai budak2 Perlih la ni.

Aku xtau la, dulu pon ada gak gejala budak2 jahat ni, tp aku rasa skarang ni dah trok sangat dah. Sapa la yang bleh tgoq budak2 ni. Lagi ditegoq lagi melenting, lagi buat prangai.Aku rasa elok aku tulih kat blog ja la. Hrap2 kalo ada antara budak2 tu yang baca, harap depa insaf. Nak rosak akhlak buat apa la, orang tak respek sket pon. Cuba kalo orang tgok dari kecik dah duduk surau, jd muazzin, kan bguih? (Aku pndai cakap ja, aku pon tak camtu.)

Tp aku rasa ‘Main event of the evening’ hari ni, aku ternampak sorang awek ni. Lawa la gak, nmpak suci ja. Bertudung plak tu, wow, kalo tak kawin lagi dia tu, maunya amek dia jadi bini. Baju lengan pnjang, tutup aurat. Bgus, tak dedahkan lengan, sbb lengan pon aurat prempuan gak kan? Tgok skali imbas, mmg calon bini sjati la. Tp bila aku tgok kali kedua, cancel! Aduhhhh… Yang len suma dah elok dah, tp pakai LEGGING. Gila! Aku mcam tak pecaya, dia pakai legging sama warna dengan baju dia, warna ungu. Ni ikut mazhab mana ni kak cik?

Mana bleh pakai pakaian yang ikut bentuk badan. Sama macam berpakaian tp telanjang la. Aku mmg heran gila td, xkan la benda2 camtu jd trend zaman la ni? Nak pakai, pakai la kat umah. Ni smpai nak kuaq pon pakai camtu, then kalo kena sexual harassment mula la nak kata laki ni gatai la, apa la. Padahal pkai camtu, bleh naikkan ghairah laki, mana la tak jd benda2 camtu. Tambah lg p tempat tumpuan orang ramai.

Mmg prempuan yang berpakaian tp telanjang tu antara tanda2 kiamat. And aku dah nmpak dengan mata kepala aku sndiri, menunjukkan kita ni mmg dah dkat dengan kiamat. Hurm. Risau gila aku. Apa2 pon kena usaha tmbah amalan la.

Aku dah nak tdoq ni, sok nak kena bangun awai, nak p ‘Karnival Gegar Ria’ untuk hari terakhir, untuk tolong ayah aku, and dalam masa yang sama perhati lagi perangai budak2 Perlih, maybe ada lagi yang akan ditunjukkan oleh budak2 ni esok.

-Shafshar-

 

, ,

  1. Tornado Blaster « Shafshar's

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: