Boycott atau Boy coat?

Assalamualaikum W.B.T

Ok firstly, aku nak ucapkan tahniah kat manusia2 yang berjaya menyahut seruan persatuan2 Islam yang prihatin kat penduduk Palestin. Rate yourself, hampa jenis yang macam mana? Boycott atau Boy Coat? Orang2 yang boycott adalah orang yang prihatin kat saudara sesama agama di Palestin, manakala orang2 menjadi Coat untuk askar2 Yahudi di sana adalah orang yang kurang rasa prihatinnya, atau xdak langsung.

Sebagai umat Islam, adalah wajib utk kita berjihad mempertahankan umat Islam yang lain. Tp batasan kita, Palestin jaraknya sgt jauh dengan bumi Malaysia. Lebih kurang 5000KM (kalau x slap). Kalau dekat mungkin kita bleh sama2 p berjihad secara perang bersama2 askar Palestin. So ambiklah jalan alternatif, slagi mana kita bleh. Dan bg aku, cara yang pling senang, boikot produk2 yang menyara askar2 Yahudi. Carilah di search engine, pasai company2 yang dok sponsor Yahudi. Biaq depa rugi. Kalau x rugi banyak, rugi sket pon Alhamdulillah. Kurang sket pembiayaan untuk menyerang penduduk Palestin, dan InsyaAllah, kuranglah jumlah kematian di bumi masjid al-Aqsa.

Di sini aku nak habaq sedikit sebnyak psal company2 besaq yang gah namanya, franchise depa berpuluh ribu, mungkin berates ribu. Untung berbilion2 setahun. DAN MEREKA INI MENYUMBANG KEPADA NEGARA ISRAEL. Dan kita(sebahagian) menyumbang company2 ini. Eh sat, awat bila baca, rasa macam sebahagian dari kita menyumbang kepada Negara ISRAEL? Ok snangnya mcam ni :

Pengguna > Company > YAHUDI

Apa bezanya dengan :

Pengguna > YAHUDI

OH TIDAK! Aku pon pernah menyumbang kat YAHUDI. Bangsa yang dilaknat ALLAH. ARGH! Macam mana ni?

Ok camni, hentikan membeli produk2 yang menyokong yahudi. Senang kan? Cakap senang la.. haha.. Try dulu. Sebulan maybe no problem, masuk dua bulan rasa mcam teringin. Masuk bulan ketiga, “ah beli ja la, jnji halal”. Haha. Kuatkan hati, doa banyak2. Lagipun jimat duit. Makan kat company2 balaci yahudi ni dah la mahal. Sekali makan burger, habis RM 10 ringgit. Makan nasik depan kolej, RM 4 ringgit.

Tapi aku x nafi, walaupun aku telah memboikot produk2 yahudi ni, kdang2 timbul rasa teringin. Sampai tahap mengidam. Tahan ja la, xyah pikiaq. Lama2 hilang la rasa 2. Mintak doa kat Allah, kuatkan hati untuk terus membantu umat Islam di Palestin.

Kat bawah ni aku bg list company2 utama kat Malaysia yang menyokong tindakan yahudi menindas bumi Palestin :

Coca-Cola

McDonalds

KFC

Pizza Hut

Burger King (mengaut keuntungan dengan menjual burger dengan harga seringgit baru2 ni)

Untuk full list, carilah di search2 engine utama. Kat sini aku just bg nama2 company makanan.

Ingatla, al-Aqsa adalah masjid ketiga paling penting dalam Islam. Tempat sejarah Rasulullah S.A.W junjungan besar kita mengalami peristiwa Isra’ Mikraj. So sama2 la kita tolong penduduk di Palestin. jd lah manusia yang boycott, bkan boy coat.

-Shafshar-

, , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: